Gemeente Arnhem

Een groot aantal gemeenten heeft een GKA-Agenda opgesteld met afspraken over interventies, onderzoek en kennisdelingsactiviteiten gericht op het bevorderen van kansengelijkheid binnen het onderwijs. Iedere GKA-Agenda is opgesteld vanuit een eigen, lokaal vertrekpunt. Op deze pagina bekijk je de GKA-Agenda, interventies, nieuws en meer van de gemeente Arnhem

De gemeente Arnhem wil dat alle kinderen in de gemeente de kans krijgen om op te groeien tot gelukkige en weerbare burgers, die mee kunnen komen in de snel veranderende wereld. Achtergrond of afkomst mag daarin geen rol spelen. Arnhem zet zich in voor zowel heel jongere kinderen (onder de negen maanden) als  voor jongeren die zich voorbereiden op een plek op de arbeidsmarkt.

Arnhem zet actief in op de thema’s:

  • Mentoring en coaching
  • Sport en cultuur

Voormalig Wethouder Hans de Vroome (met in zijn portefeuille Onderwijs, Cultuur en Jeugdzorg) ondertekende namens de gemeente de GKA-Agenda. Momenteel is Nermina Kundic de huidige Wethouder Onderwijs.

> Bekijk de GKA-Agenda van Arnhem

Interventies Arnhem

Academy for Community and Talent

De gemeente Arnhem ziet het belang in van goed onderwijs als het gaat om gelijke kansen. Door passend onderwijs te organiseren op alle niveaus, wil de gemeente schooluitval voorkomen. Vooral jongeren onder de 27 jaar zonder diploma of baan moeten weer aan de slag. Door samen te werken met lokale ondernemers worden deze jongeren aangespoord om een studie te starten of om op zoek te gaan naar een baan. 

> Lees meer over de Academy for Community and Talent

Presikhaaf University

Kinderen en jongeren uit de Arnhemse wijk Presikhaaf groeien op in een lagere sociale, economische positie waardoor ze vaker minder kansen hebben. Dat kan anders, vonden wijkbewoners Melvin Kolf en Nabil El Malki. Zij startten Presikhaaf University. Kolf: “Wij laten een ander geluid horen. Bij ons krijgen kinderen en jongeren de kans om zich te ontwikkelen en een netwerk op te bouwen. Zo willen we gelijke kansen creëren voor de kinderen en jongeren.”

> Lees meer over Presikhaaf University

Contact

Neem contact op met een van de regiocoördinatoren voor meer informatie.