Vlog: Op pad met Samira voor gelijke kansen bij de brainstormsessie over Fryshuset

In de derde vlog uit de serie ‘Op pad met Samira voor gelijke kansen’ gaat Samira langs bij een brainstormsessie in Arnhem over het Zweedse initiatief Fryshuset.
 

Onlangs zijn de gemeente Arnhem, de provincie Gelderland, lokale organisaties en regiocoördinator Peter van Moort op werkbezoek geweest bij Fryshuset in Stockholm. Zij onderzochten of dit succesvolle concept interessant is voor Arnhem.

Samira (vlogster, wereldkampioen taekwondo én verschilmaker) neemt ons mee naar de brainstormsessie waar de aanwezigen praten over de mogelijke vestiging van Fryshuset in Arnhem. Ook vraagt Samira de aanwezigen waarom Fryshuset hen inspireert.

Fryshuset

Fryshuset is een Zweedse non-profit organisatie die zich inzet voor jongeren die buiten de boot (dreigen) te vallen. Ze ontwikkelen diverse projecten op het gebied van onderwijs, cultuur, sport, werk en ondernemerschap. Onder andere op hun eigen scholen en in wijken van grote steden . Fryshuset stelt jongeren in staat om de wereld te veranderen door hun talenten te ontwikkelen en in te zetten. Een initiatief als Fryshuset bevordert gelijke kansen voor kwetsbare jongeren.

Vlogster Samira El Idrissi bij de brainstormsessie over Fryshuset