Portretten deelnemende scholen van de CUE gebundeld in speciale uitgave

De Community Urban Education (CUE) is een gemeenschap waarin schoolleiders, leraren en onderwijsondersteuners inzichten en ervaringen delen op het gebied van lesgeven in een grootstedelijke context. Inmiddels zijn 30 scholen uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Tilburg onderdeel van de CUE. De Gelijke Kansen Alliantie (GKA) heeft de verhalen van alle deelnemende scholen verzameld en gebundeld in een speciale uitgave.

De vertaalslag naar lesgeven in grootstedelijke context is niet eenvoudig gemaakt. De CUE is er daarom ook op gericht om op de lange termijn kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. Met de bundel wil de GKA het makkelijker maken voor deelnemers én geïnteresseerden om elkaar te vinden. De portretten en contactgegevens van de CUE-scholen zijn allemaal hierin te vinden.

Cover van de CUE-bundel

Hoe is de community ontstaan?

Sinds de start van GKA in 2016 is lesgeven in een grootstedelijke context een belangrijk vraagstuk. Door vervolgens overleg, kennisdeling en onderzoek te organiseren over dit onderwerp en pionierende scholen te stimuleren, is in 2019 de Community Urban Education opgericht. Daarbij is elke CUE-school gestart met een professionaliseringstraject voor leraren via het programma de Transformatieve School van Iliass El Hadioui. Dat de behoefte er is, blijkt uit de verhalen in de CUE-bundel.