Podcast Ieder Talent Telt

Kansenongelijkheid kent vele verschillende gedaantes. Daarom keert Allard Amelink voor de Gelijke Kansen Alliantie kansengelijkheid binnenstebuiten in de podcast ‘Ieder Talent Telt’. Want wat is kansenongelijkheid nu eigenlijk? Waar, waarom en hoe ontstaat het? En nog belangrijker: wat kunnen we er aan doen?

In de podcast wordt kansengelijkheid op het niveau van de leerling, familie, school, wijk en de samenleving ontleed. Dat doen we met experts zoals Eddie Denessen, Inge de Wolf, Jelle Jolles en Bastiaan Ravenstein. We spreken met bestuurders als Ahmed Marcouch, Ufuk Kâhya, Carine Bloemhof en Fatma Koşer Kaya over verandering zien en verandering brengen. En we spreken met schoolleiders, docenten, jongeren en professionals om het onderwijs heen over kansenongelijkheid in de klas: wat zien en zagen Koos Pot, Yvonne Stegen, Cees Kom, Yolande de Beer en Çağrı Ekmen gebeuren binnen de muren van de school?

Contact

Heb jij vragen of opmerkingen over 'Ieder Talent Telt'? Of heb jij een suggestie voor een interessante spreker voor de volgende aflevering? Mail ons dan!