Gemeente Eemsdelta

De regio Eemsdelta in Noord-Groningen zet zich in voor een goede aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. Delfzijl, Appingedam, en Loppersum vallen binnen de regio.

Noord-Groningen wil haar arbeidsmarkt verbeteren, zodat jongeren er blijven wonen én werken. Op dit moment is de werkloosheid hoger dan in de rest van het land. De opleiding van inwoners van Noord-Groningen is lager dan het gemiddelde in Nederland. Jongeren met meer ambitie gaan weg uit het gebied. De jongeren die blijven, vinden het lastig om werk te vinden.

Ambities verhogen

De gemeente Delfzijl, de Stichting Voortgezet Onderwijs Eemsdelta en Werkplein Fivelingo hebben daarom besloten samen te werken. Zij willen de ambities van de Noord-Groningse jongeren verhogen en zorgen voor leuke, uitdagende banen in de regio.

Po, vo en mbo

De regio Eemsdelta heeft verschillende initiatieven bedacht om de regio aantrekkelijker te maken. Leerlingen van zowel de basisschool, middelbare school en het middelbaar beroepsonderwijs doen hier aan mee.

Factsheet gemeente Eemsdelta

Het onderling delen van kennis is belangrijk binnen de netwerkaanpak van het programma Gelijke Kansen. De factsheet gemeente Eemsdelta helpt daarbij. Het document geeft inzicht in de stand van zaken van de kansengelijkheid in het onderwijs.

Hoort bij