24 november Meetup Zwolle over kansengelijkheid

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Nader te bepalen

Deze meeting zal zowel online als fysiek plaatsvinden. Aanmeldingen vinden binnenkort plaats.

Pak de agenda er maar bij! De succesvolle meetups, naar aanleiding van de documentaire Klassen, krijgen een vervolg! Zes gemeenten hebben nieuwe meetups gepland om het vraagstuk verder te verdiepen en praktijkvoorbeelden uit te wisselen.

Op woensdag 24 november, van 19.00 tot 21.30, wordt er een tweede meetup georganiseerd over kansengelijkheid in het onderwijs in de regio Overijssel. Tijdens de eerste meetup werd er ingegaan over de algemene gevolgen van kansenongelijkheid. In de deze meetup wordt er gewerkt aan het opzetten van een Zwols  netwerk en nieuwe samenwerkingen ter bevordering van het kind. Wissel kennis en ervaringen uit met andere vakgenoten uit de regio. In de twee breakouts gaan leerkrachten en professionals uit het onderwijs in gesprek over constructieve manieren om samen te werken binnen het systeem van het kind.

Tijdens de meetup worden de volgende thema's besproken:

  • De grote oversteek
  • Ouders als rolmodel
  • Taal centraal

Naast Zwolle worden er ook meetups georganiseerd in de volgende gemeenten:
5 oktober: Amersfoort
13 oktober: Flevoland (Almere)
14 oktober: Zuid-Limburg (Maastricht)
2 november: Achterhoek (Doetinchem)
16 november: Hilversum