De Gelijke Kansen Alliantie is hoofdpartner van het impacttraject Klassen

De Gelijke Kansen Alliantie is hoofdpartner van het impacttraject naar aanleiding van de documentaireserie Klassen. Twaalf provinciale meet-ups en een scholentour vormen het startpunt voor een vervolgtraject per provincie, waarin we vanuit de GKA op zoek gaan naar oplossingen in het hier en nu en de aanwezigen ondersteunt bij het komen tot concrete vervolgacties.

Documentaireserie

In de zevendelige documentaireserie ‘Klassen’ bracht omroep HUMAN leerlingen, leraren en bestuurders in Amsterdam-Noord in beeld, die zich inzetten in het onderwijs en voor gelijke kansen. De verhalen van onder andere Anyssa, Yunuscan en Gianny maar ook juf Jolanda en meester Thijs, laten de vele uitdagingen die spelen zien en hoe leraren, andere professionals en ouders op school, thuis en in de omgeving van kinderen het verschil kunnen maken. Alle afleveringen zijn terug te kijken via  NPO Start.

Regionale meet-ups en Scholentour

Tijdens de regionale meet-ups wordt in elke provincie aan de hand van fragmenten uit de serie een gesprek gevoerd over de lokale uitdagingen én oplossingsrichtingen. Tijdens de scholentour ‘De Scholen In’, gaan op 25 scholen onder deskundige begeleiding van onder andere stichting leerKRACHT, lerarenteams aan de slag om te komen tot acties en kennis en ervaringen te delen.

Het vervolg met de Gelijke Kansen Alliantie

De komende maanden gaat de Gelijke Kansen Alliantie in gesprek én aan de slag met de deelnemers aan alle meet-ups, om kansrijke initiatieven en de lokale uitdagingen verder te brengen. Wat kan er anders in het hier en nu? Wat is er nog meer nodig om school, thuis en omgeving met elkaar te verbinden? Om een antwoord te geven op deze en andere vragen, kennis te delen en lokale allianties te versterken, dagen we anderen, zoals gemeenten, uit om samen met ons een vervolg te organiseren in dezelfde provincie.

Doe mee

Wil jij een kansrijk initiatief onder de aandacht brengen, aanwezig zijn bij de volgende meet-up of op de hoogte blijven? Meld je dan hier aan.

Kalender

Dinsdag 9 februari - Noord-Brabant: De Cacaofabriek, Helmond
Woensdag 17 februari - Friesland: De Neushoorn, Leeuwarden
Woensdag 24 februari - Zuid-Holland: Arminius, Rotterdam
Woensdag 3 maart - Drenthe: De Tamboer, Hoogeveen
Woensdag 10 maart - Utrecht: Tivoli, Utrecht
Woensdag 24 maart - Zeeland: Nieuwe Kerk, Middelburg
Donderdag 1 april - Groningen: Stadslab, Groningen
Woensdag 7 april - Limburg: Nikée, Roermond
Woensdag 14 april - Overijssel: De Metropool, Hengelo
Woensdag 21 april - Gelderland: Musis Stadstheater, Arnhem
Woensdag 28 april - Noord-Holland: Melkweg Amsterdam