Interventie Weekendschool

Op zondagmiddag naar school. Dat kan in Súdwest-Fryslân. Op de Weekendschool volgen kinderen uit groep 7 en 8 proeflessen over verschillende beroepen en maatschappelijke onderwerpen. Zo ontdekken de leerlingen wat ze later willen en kunnen worden.

We leren kinderen zelf na te denken

De Weekendschool Súdwest-Fryslân is gestart in oktober 2017. De organisatoren zijn mensen uit het onderwijs, lokale ondernemers en vrijwilligers. Zij vinden dat talenten van kinderen niet genoeg gebruikt worden. Daarom organiseren zij iedere twee weken een interessant programma.

Sudwest-Fryslan weekendschool

Breder toekomstbeeld

De leerlingen maken kennis nieuwe beroepen, ideeën en voorbeelden voor hun toekomst. Daarnaast doen de jongeren activiteiten op het gebied van cultuur, wetenschap en techniek. Dit helpt ze om een duidelijker beeld van hun toekomst te krijgen.

Mentoring

Naast deze activiteiten organiseert de Weekendschool mentoring. Een leerling wordt verbonden aan een mentor die past bij het talent en de ambities van de leerling. Samen bekijken ze de mogelijkheden van de leerlingen. Onder meer op het gebied van studiekeuzes.

Gelijke kansen

De Weekendschool geeft kinderen een beter beeld van hun toekomst. Door te weten waar ze naar toe willen, kunnen ze op tijd de juiste stappen zetten richting een passende baan. En een passende baan, zorgt voor minder armoede: een belangrijk aandachtspunt voor Súdwest-Fryslân.

Bied je aan als gastdocent en inspireer kinderen om hun talenten en ambities te ontdekken! Maak jij het verschil? Neem voor de mogelijkheden contact op met coördinator Koos Pot via koos@weekendschoolswf.frl 

Contact

Koos Pot, coördinator Weekendschool Súdwest-Fryslân (koos@weekendschoolswf.frl, 06 12 16 16 10)

Hoort bij