Initiatief Ieder talent telt

De scholen van scholengroep Rijk van Nijmegen werken samen aan gelijke kansen. De zeven middelbare scholen willen ieder kind op een passend onderwijsniveau plaatsen. Zo wordt hun talent optimaal benut.

Soms maakt een complimentje al een wereld van verschil

Complimentje

De scholen bespreken hoe ze het beste werk kunnen maken van hun slogan ‘Ieder talent telt’. Ze praten met leraren over hun invloed op het leven van kinderen. Leraren hebben dit helaas niet altijd door. Terwijl een complimentje soms al een wereld van verschil maakt.

Doorstroompact

Het doorstroompact van de Nijmeegse scholen betekent voor leerlingen dat zij altijd op één van de andere scholen binnen Rijk van Nijmegen terecht kunnen. Een leerling kan daardoor makkelijker doorstromen naar een ander niveau, bijvoorbeeld van de mavo naar havo. Op deze manier krijgt een leerling kans op een passend niveau.

Zomercampus

Speciaal voor leerlingen die net in Nederland wonen, organiseert Rijk van Nijmegen de zomercampus. De Zomercampus is een programma van drie weken waar de leerlingen kennismaken met de scholen en de stad.

's Ochtends volgen leerlingen lessen. ’s Middags ontdekken ze Nijmegen: de stad, de cultuur, de sportverenigingen, de bibliotheek. 

Fonds Kansrijk

Het fonds, voluit SGRv&fonds Kansrijk, is een initiatief van de scholengroep dat is ontstaan uit de Zomercampus. Andere initiatieven kunnen zich aanmelden bij het fonds om zo een bijdrage te leveren aan de Zomercampus