GKA bespreekt open taalklimaat in nieuwe editie PrimaOnderwijs

De taal die een kind met de ouders of de naaste omgeving spreekt, maakt deel uit van de eigen identiteit en cultuur. Daarbij kan het gaan om een andere taal dan het Nederlands, dus ook om dialect, streektaal of straattaal. Als het kind zijn thuistaal op school mag gebruiken, voelt het zich meer thuis en kan het trots zijn op die taal. Dit zal uiteindelijk het gevoel voor de Nederlandse taal versterken. 

In de nieuwe uitgave van PrimaOnderwijs houden Jantien Smit, Martine van der Pluijm, Zahraa Attar, Khalid Mourigh en Sharon Unsworth een pleidooi voor een open taalklimaat in het onderwijs. Eerder deze zomer schoven zij aan bij Monaïm Benrida tijdens de GKA Talkhow over taal. Daar werd onder andere besproken wat de kracht is van meertaligheid en hoe het is in te zetten om kansengelijkheid te bevorderen.

Het artikel is te lezen via het bijgevoegde pdf. Benieuwd naar de gehele uitgave, die geheel in het teken staat van lezen en taal? In de nieuwe editie van PrimaOnderwijs wordt er aandacht besteed aan vele effectieve manieren en initiatieven die bijdragen aan leesplezier en -bevordering.