Minister Slob op bezoek bij zomerschool in Rotterdam

Op maandag 17 augustus 2020 bracht minister Slob een bezoek aan een van de zomerscholen in Nederland: Zomercampus010 in Rotterdam. Het doel van Zomercampus010 is om kinderen die een extra steuntje kunnen gebruiken het nieuwe schooljaar vol zelfvertrouwen en met een mooi vakantieverhaal te laten beginnen. Het Programma Gelijke Kansen was erbij.

De programmering van Zomercampus010 draait om talentontwikkeling, nieuwe ontmoetingen en inspirerende activiteiten. Tijdens het bezoek aan de Zomercampus010 schoof minister Slob aan bij een lesprogramma Muziek en ging hij in gesprek met leerlingen en docenten en mentoren. Ook keek de minister mee bij het lesprogramma Educatie, waar leerlingen uit het primair onderwijs spelenderwijs een krant maken. Daar hoort interviewen ook bij. Minister Slob werd het vuur aan de schenen gelegd met vragen als ‘Was u een stoute leerling?’, ‘Wie is uw aartsvijand?’ en 'Hoe bent u minister geworden?’. Op de website van RTV Rijnmond is een verslag van het bezoek te zien, inclusief antwoord op deze vragen.

Minister Slob praat met leerlingen die deelnemen aan de Zomercampus010
Minister Slob in gesprek met kinderen van Zomercampus010

GKA helpt bij inhaal- en ondersteuningsprogramma’s

Er zijn momenteel op verschillende plekken in Nederland zomerscholen, die mede tot stand zijn gekomen door de extra middelen van het kabinet tegen leer- en ontwikkelachterstanden door corona. Veel regio’s hebben hier al gebruik van gemaakt. Is uw gemeente of school  van plan om na de zomer inhaal- en ondersteuningsprogramma’s op te zetten naast de reguliere onderwijstijd, dan kunnen wij u daarbij helpen. Bijvoorbeeld met het aanvragen van financiële ondersteuning. Dit is mogelijk tot en met 18 september 2020.