NPO Zappelin extra biedt educatie voor kinderen zonder laptop of tablet

In samenwerking met Schooltv (NTR) stelt NPO Zapp/Zappelin vanaf maandag 6 april educatieve programma’s beschikbaar via de tv-zender NPO Zappelin extra. Zo kunnen basisschoolleerlingen elke doordeweekse dag Schooltv kijken, zonder dat zij een laptop, tablet of internetverbinding nodig hebben.

Hiermee krijgen alle kinderen die nu thuis zitten toegang tot educatief materiaal. Op deze manier helpt de NPO de kans te verkleinen dat er tijdens deze periode niveauverschillen ontstaan tussen kinderen op de basisschool.

De programmering is gebaseerd op veelgebruikte lesvideo’s

De lesvideo’s zijn verdeeld in verschillende tijdsvakken. Ieder tijdvak richt zich op een specifieke lesgroep. Zo staan in de lesvideo’s voor de onderbouw taal en rekenen centraal. De video’s voor de bovenbouw behandelen geschiedenis en aardrijkskunde. De doordeweekse programmering van Schooltv is als volgt:
 
09.00 tot 09.30 uur:               groep 1 en 2
09.30 tot 10.00 uur:               groep 3 en 4
10.00 tot 11.00 uur:               groep 5 en 6
11.00 tot 12.00 uur:               groep 7 en 8

Het themakanaal NPO Zappelin extra is in het basispakket te zien bij Ziggo op kanaal 311, KPN op kanaal 58 en T-mobile op kanaal 195.