Talentontwikkeling jongeren staat centraal tijdens Nederland Maakt Impact

Van 20 tot en met 22 november vindt het congres Nederland Maakt Impact (NedMI) plaats in Den Haag. Het evenement zou eerst plaatsvinden van 26 tot en 28 maart, maar is vanwege het coronavirus verplaatst. Tijdens het congres komen jongeren tussen de 18 en 30 jaar uit alle lagen van de samenleving bij elkaar om met organisaties na te denken over maatschappelijke vraagstukken. Ook de talentontwikkeling van jongeren, ongeacht hun afkomst en achtergrond, staat centraal tijdens het congres. Daarom is de Gelijke Kansen Alliantie (GKA) partner van NedMI.

Bezoekers van het congres kunnen luisteren naar nationale leiders uit verschillende sectoren, deelnemen aan workshops en met elkaar in gesprek gaan over de hoofdthema’s van NedMI 2020: vrede & recht, duurzaamheid, gezondheid & welzijn en onderwijs. Daarnaast is NedMI een plek waar jongeren in contact kunnen komen met netwerken en rolmodellen die ze in hun eigen omgeving niet zo snel tegenkomen. Het opdoen van inspiratie buiten de eigen leefomgeving ziet de GKA als een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van jongeren.

Persoonlijke en professionele vaardigheden ontwikkelen

Naast het congres organiseert NedMI maandelijkse sessies, waarbij een geselecteerd groepje jongeren workshops en trainingen kunnen volgen om hun persoonlijke als professionele vaardigheden te ontwikkelen en te bouwen aan hun zelfvertrouwen. Een dergelijk ontwikkeltraject is volgens de GKA van grote meerwaarde.

Partner van Nederland Maakt Impact 2020

GKA-Jongerenraad brengt bezoek aan NedMI

Het NedMI is voor de GKA-Jongerenraad een unieke kans om inspiratie op te doen, kennis te delen en een netwerk op te bouwen. De jongerenraad zal daarom aanwezig zijn tijdens het congres.  Benieuwd naar de ervaringen van GKA-Jongerenraad? Houd de website dan in de gaten. Binnenkort verschijnt er een verslag van het bezoek.