Wethouder Kâhya (gemeente Den Bosch) ontvangt tafel van talentontwikkeling

De werkkamer van wethouder Ufuk Kâhya (gemeente Den Bosch) ademt vanaf nu talentontwikkeling uit. Bij zijn aantreden vroeg de wethouder aan de leerlingen van de Bossche Vakschool om een tafel voor zijn kamer te ontwerpen en maken. De Bossche Vakschool voelde zich vereerd en verrast en hoefde daar niet lang over na te denken. De tafel is klaar en staat nu te pronken in het stadhuis. Met als kers op de taart een prachtig boeket. Dat is gemaakt door leerlingen van Helicon.

Wethouder Ufuk Kahya ontvangt tafel van talentontwikkeling
©Gemeente Den Bosch

Wethouder Kâhya: “Wat ben ik trots op deze jongens. Zij maakten een prachtige tafel. Een tafel die voor mij symbool staat voor talentontwikkeling. Met de tafel kan ik mijn bezoekers met trots laten ervaren hoeveel talent onze jongeren hebben. En kan ik laten zien hoeveel kwaliteit en vakmanschap er is bij leerlingen van ons vmbo”.

Robuust hout en doordachte vorm

De vier eindexamenleerlingen Mikal, Nigel, Ryu en Tijn werkten dit schooljaar enthousiast aan de tafel. Vakdocenten Theo Jacobs en Piet Taks zorgden voor de begeleiding. De leerlingen startten met een bezoek aan de wethouder. Alle wensen en ideeën voor de tafel zijn toen met elkaar besproken. Denk dan aan maat (geschikt voor 10 personen), plaats in de kamer etc. Met die informatie in het achterhoofd zijn Mikal, Nigel, Ryu en Tijn aan de slag gegaan met het ontwerp. En met de keuze voor materialen.

De leerlingen reisden met hun docent Piet Taks af naar Waalwijk op zoek naar geschikt hout voor de tafel. Hun oog viel op Europees gecertificeerd eikenhout met een robuust uiterlijk door de zichtbare noesten. Veel uren van lijmen, schuren en schaven resulteerden in een prachtige tafel met een goed doordachte vorm. Met het ontwerp dat de jongens hebben bedacht, zit de wethouder nooit ver van zijn gasten af.