30 november Meet-ups en scholentour 'Klassen'

Activiteitendata

 • Datum -
 • Locatie Online en op verschillende locaties in het land

Vanaf maandagavond 30 november start op NPO 1 de zevendelige documentaireserie ‘Klassen’ van Omroep Human. Makers van de bekroonde serie ‘Schuldig’ onderzoeken of het scholen lukt om verschil te maken. De serie 'Klassen' vormt de aanleiding voor 12 regionale meet-ups en een scholentour ‘De Scholen In’ die plaatsvindt van februari tot juni 2021.

De Gelijke Kansen Alliantie is hoofdpartner van de meet-ups en de scholentour, omdat we een gesprek willen faciliteren tussen verschillende actoren in en rond het onderwijs. Bekijk hieronder alle data en hoe u erbij kunt zijn.

Landelijke meet-ups

Na de laatste uitzending van de documentaire 'Klassen' vinden er meet-ups plaats in elke provincie om te praten over hoe we gelijke kansen kunnen bevorderen. Fragmenten van de serie vormen het startpunt voor gesprek, waarin we ervaringen uitwisselen en praten over oplossingen op zowel beleidsniveau als op praktijkniveau. Wat werkt er al goed en wat kan beter? Aan het einde van de meet-ups worden alle oplossingen gebundeld aan landelijke beleidsmakers.

Voor wie?

Standaard aanwezig tijdens alle meet-ups zijn Ester Gould en/of Sarah Sylbing (makers van de documentaire) en vooral lokale strijders in het onderwijs; docenten, schoolleiders, schoolbestuurders, lokale politici en iedereen om het onderwijs heen. U kunt er ook bij zijn. Aanmelden kan via de website van Omroep HUMAN.

Data en locaties

Voor alle data geldt dat u er digitaal of live bij aanwezig kunt zijn. 

 • Woensdag 27 januari - Noord-Holland: Melkweg Amsterdam
 • Woensdag 3 februari - Flevoland: Lelystad, locatie nog onbekend
 • Dinsdag 9 februari - Noord-Brabant: De Cacaofabriek, Helmond
 • Woensdag 17 februari - Friesland: De Neushoorn, Leeuwarden
 • Woensdag 24 februari - Zuid-Holland: Arminius, Rotterdam
 • Woensdag 3 maart - Drenthe: De Tamboer, Hoogeveen
 • Woensdag 10 maart - Utrecht: Tivoli, Utrecht
 • Woensdag 24 maart - Zeeland: Nieuwe Kerk, Middelburg
 • Donderdag 1 april - Groningen: Stadslab, Groningen
 • Woensdag 7 april - Limburg: Nikée, Roermond
 • Woensdag 14 april - Overijssel: De Metropool, Hengelo
 • Woensdag 21 april - Gelderland: Musis Stadstheater, Arnhem

Scholentour 'De Scholen In'

De serie 'Klassen' vormt ook de aanleiding voor de scholentour ‘De Scholen In’ die plaatsvindt van februari tot juni 2021. Meld u aan met uw schoolteam voor de scholentour, Uw school maakt dan kans op een dag lang werken aan het bevorderen van gelijke kansen onder vakkundige begeleiding van stichting leerKRACHT en Schoolinfo. Aan de hand van fragmenten uit de serie bespreekt u samen met uw team hoe uw de eigen aanpak kunt doorontwikkelen.

Aanmelden voor scholentour

Er is plek voor 25 scholen. U kunt zich aanmelden via de website van Omroep HUMAN. Eind december ontvangen de deelnemende scholen bericht.