Toolkit voor een lerend netwerk

Kessels & Smit, The Learning Company heeft in samenwerking met de Gelijke Kansen Alliantie een toolkit ontwikkeld voor het bouwen aan gelijke kansen in de school.

Deze toolkit is voor schoolleiders en docenten die een trekkersrol vervullen in hun school als het gaat om het bouwen aan gelijke kansen. Je vindt hier handvatten en tools die helpen om mensen te enthousiasmeren en betrekken, de vaart erin te houden, impact en voortgang in kaart te brengen en om met en van elkaar te blijven leren.


Werk maken aan gelijke kansen zien we als het bouwen aan een beweging in je school. Eentje die steeds groter wordt: elke keer sluiten zich nieuwe mensen aan (docenten, leerlingen, ouders, partners buiten de school…). En waarin je steeds effectiever wordt: gaande de rit ontdek je steeds beter welke interventies echt effect hebben. Werken aan gelijke kansen in je school is geen rechte weg van A naar B, je geeft het pad al doende vorm. De toolkit is gemaakt naar aanleiding van de eerste lerende netwerken die de Gelijke Kansen Alliantie ondersteunt.

Hierin komen schoolleiders en docenten samen om van elkaar te leren en kennis uit te wisselen over hoe zij dit doen in hun verschillende scholen. De toolkit is ontworpen door Kessels & Smit, The Learning Company in samenwerking met de Gelijke Kansen Alliantie.