Bekijk de interactieve talkshowreeks 'Succesverhalen'

De Gelijke Kansen Alliantie (GKA) start met een nieuwe online talkshowreeks. In deze reeks lichten we elke maand een wetenschappelijk bewezen programma uit dat kansengelijkheid in het onderwijs bevordert. Elke talkshow bestaat uit 3 blokken: de introductie van het succesverhaal, het bespreken van de onderzoeksresultaten en een inkijkje in de praktijk. Tijdens de online talkshow kunnen kijkers live vragen stellen. Benieuwd naar de succesverhalen? Bekijk de talkshows hieronder!

Succesverhaal #2: Goud Onderwijs

Op woensdag 7 april was de tweede editie van de talkshow ‘Succesverhalen’. In deze uitzending werd het onderwijsconcept ‘Goud Onderwijs’ van stichting CED-Groep onder de loep genomen.

Onder leiding van presentator Geert Maarse gingen wij in gesprek met Said Kasmi, wethouder Onderwijs, Cultuur en Toerisme van Gemeente Rotterdam, Diane Middelkoop, schoolbestuurder PCBO en Brian Godor, onderzoeker van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij gingen in gesprek met leraren en andere betrokkenen over ‘Goud Onderwijs’; een onderwijsconcept dat is geïnspireerd op Uncommon Schools uit New York. Dit internationale concept is vertaald naar de Nederlandse context en dat levert kennis op die voor scholen en beleidsmakers interessant is.