De GKA is hoofdredacteur van de Nationale Onderwijsweekkrant

De Gelijke Kansen Alliantie had dit jaar de eer om gasthoofdredacteur te mogen zijn voor de Nationale Onderwijskrant, een uitgave van de stichting Nationale Onderwijsweek. Elke dag werken talloze verschilmakers in Nederland aan het vergroten van kansengelijkheid. Wij zijn blij dat wij de gelegenheid hebben gekregen om een aantal van deze verschilmakers een podium te mogen geven in de krant.

In de onderwijskrant vind je verhalen van verschillende mensen uit het onderwijsveld. Zo gaan wethouders Said Kasmi, Ufuk Kâhya en Alex Schiffelers het gesprek aan over kansengelijkheid in Nederland. Vertelt Minister Dennis Wiersma over het voorloperstraject van het programma 'School en Omgeving'. En komen vele leraren, docenten en andere onderwijsprofessionals aan het woord over o.a. lesgeven in grootstedelijke context, segregatie en taalontwikkeling.

De Nationale Onderwijsweek wordt gehouden op 3 t/m 7 oktober. Tijdens deze week krijgt het onderwijs een podium om al het moois dat in de sector gebeurt te delen. Het thema van dit jaar is 'Lang leve leren' en staat symbool voor in beweging zijn en het ontplooien van jezelf. In de loop naar deze week toe wordt de krant uitgedeeld over scholen in Nederland en toegevoegd als bijlage van verschillende onderwijsvakbladen.

De krant is hier in zijn geheel te lezen.