Pilot voor mbo-instellingen: tracks voor talentontwikkeling

Iedere jongere in Nederland verdient het zijn of haar talenten te ontwikkelen. Helaas heeft niet iedereen daarvoor dezelfde mogelijkheden. Het onderwijs speelt een grote rol in het tegengaan van kansenongelijkheid, maar zij kunnen het niet alleen. Bovendien doen docenten al ontzettend veel en is het niet makkelijk om telkens in te spelen op nieuwe ontwikkelingen.

On track logo

On Track is een gratis app met lessen van de besten: van programmeerles tot persoonlijke ontwikkeling, van slim met je geld omgaan tot goede doelen stellen. Met On Track kunnen jongeren waar en wanneer dan ook bezig zijn met talentontwikkeling. Zo houdt het leren niet op buiten de schoolmuren. Ook biedt het docenten actueel en relevant lesmateriaal.

Daarom starten de Gelijke Kansen Alliantie en Stichting On Track samen een pilot. In de periode tussen de voorjaars- en de meivakantie bieden we tien mbo-instellingen de kans om met het materiaal uit de app aan de slag te gaan. Hoe de lessen worden gebruikt, dat is aan de docent. Bijvoorbeeld als onderdeel van studieloopbaanbegeleiding of burgerschap. Voor studenten die zich aan het heroriënteren zijn op een opleiding. Of als gespreksstarter om gesprekken over lastige onderwerpen aan te gaan.

Vanuit de pilot wordt de deelnemende scholen aanvullend lesmateriaal geboden. Dit wordt voor en tijdens de pilot samen met docenten ontwikkeld. Tijdens de pilot meten we op verschillende momenten de ervaringen van studenten en docenten. Op basis van de opbrengsten van deze pilot worden nieuwe lessen ontwikkeld. Het materiaal blijft – ook na de pilot – gratis te gebruiken door de scholen.

Enthousiast geworden over deze pilot of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Patty Huijbers (p.huijbers@minocw.nl).