Talkshow Succesverhalen #3

De derde talkshow van 'Succesverhalen' staat online! In deze talkshowreeks geeft de Gelijke Kansen Alliantie aandacht aan interessante concepten met een wetenschappelijke basis die bijdragen aan kansengelijkheid. In de derde aflevering spreken we over het Internationaal Baccalaureaat (IB) onderwijs.

Internationaal Baccalaureaat (IB) en Gelijke Kansen

Het IB onderwijs wordt vaak geassocieerd met Engelstalig onderwijs voor expatkinderen, maar in de talkshow maken de gasten duidelijk dat niets minder waar is en dat dit onderwijsconcept juist werkt in het bevorderen van kansengelijkheid. Dit doen zij met verhalen uit de internationale en Nederlandse praktijk - begin september opende de eerste Nederlandstalige IB World School ‘Startpunt International’ haar deuren in de Schilderswijk in Den Haag – en wetenschap.

Presentator Monaïm Benrida van de Gelijke Kansen Alliantie (GKA) gaat in gesprek over verschillende aspecten van het IB onderwijs met onder meer oprichter Nationaal Netwerk Nederlandstalige IB-scholen Jaap Mos, regisseur onderzoek en evaluatie Haagse Scholen Karin Striekwold en directeur van het Startpunt International Marleen de Kleijn. Daarnaast spreekt hij ook met initiatiefnemers van het Nederlandstalige IB onderwijs, schoolbestuurders, onderzoekers en leerkrachten. Na het bekijken van de talkshow weet je zowel wat het IB onderwijs is, als welke kansen en uitdagingen dit biedt en op welke manier dit onderwijsconcept kan bijdragen aan het bevorderen van kansengelijkheid.