Soufiane Touzani coacht 300 leerlingen naar de middelbare school

De overgang van basis- naar middelbare school is voor ieder kind een spannende en belangrijke stap. Omdat niet ieder kind daarbij van huis uit dezelfde ondersteuning krijgt, is deze overgang voor sommige kinderen uitdagender dan voor anderen. Dat geldt dit jaar, met onderwijs op afstand en online open dagen, meer dan ooit. Daarom heeft de Gelijke Kansen Alliantie Soufiane Touzani gevraagd om twaalf groepen acht, één per provincie, in totaal meer dan 300 leerlingen, naar de middelbare school te coachen. Deze klassen nemen deel aan het programma IMC Basis van onze partner Stichting IMC Weekendschool. Vanuit zijn positieve levenshouding en ervaring gaat Soufiane als ‘credible messenger’ deze klassen in om leerlingen juist dit bijzondere jaar te motiveren hun talenten te ontwikkelen en met zelfvertrouwen te starten op de middelbare school.

Beeld: ©OCW

Credible messenger

Uit onderzoek blijkt dat rolmodellen belangrijk kunnen zijn om kinderen meer zelfvertrouwen te geven en te laten geloven in hun eigen kunnen. Soufiane Touzani is de pionier van het freestyle voetbal, oprichter van FC Straat en bekend van zijn Youtubekanaal 'Touzani TV'. Door hard te werken heeft hij zijn eigen tegenslagen overwonnen en met dat verhaal gaat hij de klas in om leerlingen te inspireren en motiveren. Doelen stellen, geloven in jezelf en nooit opgeven: dat is de boodschap waarmee Soufiane in samenwerking met IMC Basis het komende half jaar kinderen live, digitaal en via whatsapp wil coachen richting middelbare school. In september blikken we samen terug: heeft deze extra motivatie en het steuntje in de rug van Soufiane kinderen geholpen zelfverzekerd te starten op de middelbare school?

Coach Soufiane Touzani

Benieuwd wat er gaat gebeuren de komende maanden? Houd onze website en LinkedIn in de gaten en bekijk in deze video hoe Soufiane Touzani uitkijkt naar al die leerlingen in groep 8 dit bijzondere jaar: