De GKA Jongerenraad overhandigt manifest voor gelijke kansen

De jongerenraad was een onderdeel van het programma Gelijke Kansen. De raad bestond uit bevlogen jongeren die zich inzetten voor kansengelijkheid in Nederland. Samen bedachten zij vijf punten die voor meer gelijke kansen in het onderwijs zorgen. Het manifest is overhandigd aan Marcelis Boereboom, directeur-generaal Hoger Onderwijs, Beroepsonderwijs, Wetenschap en Emancipatie bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Aanbieding manifest jongerenraad Gelijke Kansen
©Programma Gelijke Kansen

De jongerenraad bestond uit 14 gemotiveerde leerlingen en studenten, tussen de 16 en 25 jaar. Zij zetten zich in als ambassadeurs om gelijke kansen te bevorderen in Nederland. Ze vinden dat alle jongeren talenten hebben, maar dat deze niet altijd gestimuleerd en benut worden. Iedereen moet de kans krijgen om zijn vleugels uit te slaan. Deze kansen dienen gecreëerd en gestimuleerd te worden zodat jongeren deze met beide handen kunnen aanpakken.

De jongens en meiden in de jongerenraad komen uit alle onderwijssectoren uit verschillende regio’s in Nederland. Ieder lid van onze raad nam zijn of haar eigen verantwoordelijkheid om de gelijke kansen in Nederland te vergroten. Waar de een blogde over het belang van gelijke kansen, sprak de ander in het bijzijn van ouders met basisschoolleraren over behaalde schoolresultaten van vrienden en familieleden. Want praten doe je niet over jongeren, maar met jongeren.