10 juni Webinar Thuis in Taal & Werken in een PLG

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online

Maandag 10 juni, 16.00-17.00 is het webinar Thuis in Taal & Werken in een PLG(professionele leergemeenschap) te volgen op het YouTubekanaal van de GKA.

In dit webinar, dat in het kader van de Landelijke GKA Agenda Taal en Ouders word gehouden, vertelt dr. Dr. Sabrina Alhanachi hoe zij tijdens haar promotieonderzoek in het voortgezet onderwijs met docenten in een PLG werkte aan het ontwikkelen van ‘culturele responsiviteit’. In de PLG werkten docenten vanuit een onderzoekende houding aan duurzame verandering in hun handelen. De ervaringen en geleerde lessen uit dit onderzoek verbinden we in dit webinar aan de aanpak Thuis in Taal: Hoe kunnen we ook in het basisonderwijs een duurzame verandering tot stand brengen in het samenwerken met ouders aan taal?

Daarnaast is lector Martine van der Pluijm aanwezig, maar ook sociaal innoverend raadgever, Jacqueline Blaak en de adjunct-directeur van basisschool de Nieuwe Haven in Rotterdam, Nesrin Dogan. Zij zijn beide betrokken bij de Leerschool Rotterdam-Zuid, waarin zij deelnemen aan PLG’s rondom taal.

Het webinar is hier te bekijken.