Jongerenraad overhandigt manifest voor gelijke kansen

Onderdeel van de Gelijke Kansen Alliantie is een jongerenraad die bestaat uit bevlogen jongeren die zich inzetten voor kansengelijkheid in Nederland. Samen bedachten zij 5 punten die ervoor zorgen dat kansengelijkheid in het onderwijs wordt bevorderd. Het manifest is overhandigd aan de directeur-generaal Hoger Onderwijs, Beroepsonderwijs, Wetenschap en Emancipatie: Marcelis Boereboom bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Geschreven door
Joost
Op november 15, 2018

De jongerenraad van de Gelijke Kansen Alliantie bestaat uit 14 gemotiveerde leerlingen en studenten, tussen de 16 en 25 jaar. Zij zetten zich in als ambassadeurs om gelijke kansen te bevorderen in Nederland. Ze vinden dat alle jongeren talenten hebben, maar dat deze niet altijd gestimuleerd en benut worden. Iedereen moet de kans krijgen om zijn vleugels uit te slaan. Deze kansen dienen gecreëerd en gestimuleerd te worden zodat jongeren deze met beide handen kunnen aanpakken.

De groep bestaat uit jongens en meiden uit alle onderwijssectoren uit verschillende regio’s in Nederland. Ieder lid van onze raad neemt zijn of haar eigen verantwoordelijkheid om de gelijke kansen in Nederland te vergroten. Waar de een blogt over het belang van gelijke kansen spreekt de ander in het bijzijn van ouders met basisschoolleraren over behaalde schoolresultaten van vrienden en familieleden. Want praten doe je niet over jongeren, maar met jongeren is onze overtuiging.

Het manifest met hun vijf punten download je via deze link: Manifest Jongenraad.