Rocky Hehakaija

Rocky Hehakaija

Roxanne 'Rocky' Hehakaija zet zich in voor kansarme kinderen. Met haar stichting Favela Street biedt ze structuur, een storytelling platform en een uitlaatklep door middel van straatvoetbal.

Rocky Hehakaija is een bekend gezicht in de internationale straatvoetbalwereld. Zij is het eerste en enige vrouwelijke lid van de Street Legends, het beste straatvoetbalteam ter wereld met ex-profvoetballer Edgar Davids als aanvoerder. Met dit team heeft Rocky op internationaal niveau verscheidene demonstraties en clinics gegeven, o.a. in de sloppenwijken van Zuid-Afrika, Ghana, Kenia en Brazilië.

Het roer om

De sportieve Rocky schopte het tot het Nederlands elftal, maar door een ernstige knieblessure werd ze gedwongen te stoppen met voetbal. Hierdoor viel haar droom om internationaal succes te behalen als profvoetballer in duigen, wat een zware domper was voor de ambitieuze voetbalster. Maar in plaats van bij de pakken neer te zitten, besloot ze het roer drastisch om te gooien.

Stichting Favela Street

Rocky Hehakaija richtte samen met Philip Veldhuis de stichting Favela Street op. Met de kracht van straatvoetbal creëren ze een nieuwe generatie sterke rolmodellen in achterstandswijken. Favela Street is actief in o.a. Brazilië, Haïti, Curaçao en Nederland. Nu inspireert ze jonge vrouwen overal ter wereld met haar positieve instelling en voetbal skills, en fungeert ze als rolmodel voor jongeren uit sloppenwijken over de hele wereld.

Een presentatie van Rocky staat gegarandeerd voor inspiratie, interactie, gecombineerd met een gezonde dosis humor. Thema’s waar Rocky op inhaakt zijn; ondernemerschap, motivatie, sportparticipatie, omgaan met verandering en tegenslag, uit je comfortzone komen, gendergelijkheid en sociale verandering.

Boek deze spreker