Soufiane Touzani partner van de Gelijke Kansen Alliantie

De Gelijke Kansen Alliantie zoekt de interactie met kinderen en jongeren op. Wat zijn hun talenten? Waar is behoefte aan? Dat doet de Alliantie onder meer via de Jongerenraad. Die raad bestaat uit zestien jongeren van verschillende leeftijden die door heel Nederland gesprekken voeren over gelijke kansen. Sindskort praat de Alliantie ook met kinderen en jongeren op social media via ambassadeur Soufiane Touzani.

Geschreven door
Merel Ek
Op april 16, 2018
Overig Talentontwikkeling

Veertig leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van Openbare Basisschool Het Startpunt in de Haagse Schilderswijk vergaapten zich op maandag 26 maart aan de kunsten van Touzani. Het was de officiële aftrap van de samenwerking van de Gelijke Kansen Alliantie met de straatvoetballer. De alliantie wil via Touzani’s social media kanalen praten met kinderen en jongeren over zaken als ‘waar ben je goed of minder goed in’ en ‘wie maakt voor jou het verschil’. De Gelijke Kansen Alliantie koos Touzani als ambassadeur vanwege zijn bekendheid, zijn succes op social media, zijn positieve insteek en omdat hij zich zelf ook hard maakt voor gelijke kansen voor de jeugd.

 

Touzani School

Iedere zondag betreden zo’n honderdtachtig kinderen tussen de 7 en 18 jaar uit Rotterdam-Zuid de Topsporthallen om te voetballen bij Touzani School van Soufiane Touzani. Alles en iedereen voetbalt door elkaar: jongens, meisjes, met of zonder beperking, begenadigde voetballer of beginner. Het doel van de school is ‘samen voetballen en jezelf leren presenteren’. Daarbij draait het niet om doelpunten maken, maar om ‘hoe chill je bent’. Het betekent zoveel als samen plezier maken, aardig zijn voor elkaar en goed je best doen. De Touzani School maakt kinderen fitter, leert ze om hun talenten te ontwikkelen, doelen na te streven en kansen te grijpen

School, talent en zelfvertrouwen

De activiteiten van de Touzani School en van Soufiane Touzani zelf zijn op de voet te volgen via zijn YouTubekanaal en Instagramaccount. En dat doen veel mensen: Touzani heeft persoonlijk meer dan een miljoen volgers op Instagram en ruim 500.000 abonnées op YouTube. De komende tijd maakt het team van Touzani op de Touzani School een aantal video’s met jongeren over onderwerpen als school, talent en zelfvertrouwen voor de Gelijke Kansen Alliantie. De video’s worden geplaatst op het YouTube kanaal van de Touzani School. Onderaan de video is ruimte om te reageren op prangende vragen met betrekking tot school, sport en andere belangrijke zaken.

Ambassadeurs Gelijke Kansen

De boodschap van de eerste video is: doe je best, haal je diploma en maak jezelf en je familie trots. Een prettig positief geluid dat goed past bij de Gelijke Kansen Alliantie. Helaas is niet al het materiaal op social media zo positief. Het is één van de redenen om te kiezen voor Soufiane Touzani als ambassadeur. De komende tijd verwacht de Gelijke Kansen Alliantie nog meer samenwerkingen met ambassadeurs aan te gaan om via hen in contact te komen met kinderen en jongeren.

Meer uit het thema overig