GKA in de Onderwijsweek: Wakker worden voor gelijke kansen! 

Ieder kind moet zich volledig kunnen ontplooien, ongeacht zijn of haar achtergrond, het opleidingsniveau van zijn of haar ouders of hun financiële middelen. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is het helaas nog steeds niet. Daarom organiseert de Gelijke Kansen Alliantie op dinsdag 3 oktober in samenwerking met de Nationale Onderwijsweek en Gemeente Nijmegen het programma Wakker worden voor gelijke kansen! in de Lindenberg te Nijmegen. 

Tijdens Wakker worden voor gelijke kansen! staat de Lindenberg in Nijmegen in het teken van een energiek ochtendprogramma vol persoonlijke verhalen van verschilmakers die de onderwijswereld wakker schudden. In korte speeches vertellen ze over hun innovatieve ideeën, scherpe visie en hun persoonlijke verhalen waarmee ze gelijke kansen bevorderen. Leer van jongeren die jongeren coachen, praat mee over een nieuw laboratorium waar jongeren van alle niveaus en leeftijden bij elkaar meedoen aan nieuwe onderwijsvormen. Laat je verrassen door creatieve manieren om discriminatie tegen te gaan en krijg een kijkje achter de schermen bij de documentaire “Je Mag Altijd Bij Me Komen” over ‘brugfiguren’ die bruggen bouwen tussen de school en ouders.

Dagvoorzitter Ajouad El Miloudi gaat graag het gesprek aan met leerlingen en andere onderwijsprofessionals over vernieuwende manieren om kansengelijkheid te bevorderen.

Programma dinsdag 3 oktober

9:30u  Inloop met koffie en thee

 10:00 – 12:00u – Wakker worden voor gelijke kansen! Onder leiding van Ajouad El Miloudi (televisie- en radiopresentator), met korte speeches van onder andere Hanno Ambaum (onderwijsvernieuwer en oprichter van sociaal laboratorium ACT!) en student Aza Rashied over innovatie in onderwijsmethodes, Roxanne Veurman & Idris Ahmed Yonis (2GetThere Coaching) over jongerencoaching, een column van cabaretier Pieter Derks en regisseur Julia Roeselers over haar werk voor de documentaire ‘Je Mag Altijd Bij Me Komen’ over brugfiguren in het onderwijs in Gent, die later op de dag in première zal gaan in LUX.

 12:15 – 13:00u – Afsluitende netwerklunch

Wil je er bij zijn? Je bent van harte welkom. Wij hopen je te zien op 3 oktober, en roepen je op je leerlingen en/of studenten mee te nemen. Zodat we met de leerlingen in gesprek kunnen gaan, en niet alleen over leerlingen spreken. Het programma is gratis toegankelijk, maar we vragen je wel of je je vooraf even aanmeldt. Het aantal plekken is beperkt. Meld je hier aan.

Adres

Lindenberg Centrum, Ridderstraat 23, 6511TM in Nijmegen.

Laatste blogs