Gelijke Kansen: Lessen uit Nederland

In oktober 2016 is de Gelijke Kansen Alliantie gelanceerd, een beweging die zich inzet voor het bevorderen van kansengelijkheid in het onderwijs. Wij zijn inmiddels bijna 1,5 jaar verder. Daarom organiseren we een speciale bijeenkomst. Ben je erbij?

Geschreven door
Wouter
Op februari 20, 2018
Overig Talentontwikkeling

Op 5 maart 2018 maken we graag de balans op en kijken we met elkaar naar wat in de praktijk wel en niet werkt om meer kansgelijkheid te bereiken. In verschillende sessies komen mensen aan het woord die dagelijks het verschil maken op thema’s zoals ouderbetrokkenheid, soepele overgangen in het onderwijs en talentontwikkeling.

Joris Luyendijk spreekt over ons onderwijssysteem en gelijke kansen. Arnold Jonk vertelt over het belang van een gezamenlijke aanpak. De dagvoorzitter is Ajouad El Miloudi. En er zijn vele andere inspirerende sprekers. De bijeenkomst vindt plaats op maandag 5 maart, van 10.00-15.00 uur in Tivoli Vredenburg in Utrecht. Er wordt natuurlijk voor een lunch gezorgd. Meld je aan!

Bekijk hier het programmaboekje en het overzicht van de workshops.


Programma

10.00 uur – Inloop met koffie en thee

10.30 uur – Start programma – onder leiding van gespreksleider Ajouad El Miloudi met de Gelijke Kansen Jongerenraad over kansengelijkheid

  • De keynote speech is van Joris Luyendijk. Joris Luyendijk werkt al twintig jaar in de journalistiek. Hij schreef over het Midden-Oosten, de financiële sector en nu over populisme. Dit deed hij voor nationale media als NRC Handelsblad en internationale media als The Guardian. Zijn boeken Het zijn net mensen en Dit kan niet waar zijn werden lovend ontvangen. Tijdens deze bijeenkomst deelt hij zijn blik op het onderwijssysteem.

11.30 uur – Workshop ronde 1

  • Praktijklessen over de aanpak van Gelijke Kansen van o.a. IMC Weekendschool, Hogeschool Leiden, Drentsche Onderwijsmonitor, T-Primair, Stichting Lezen en Schrijven en nog veel meer!

12.15 uur – Netwerklunch

13.15 uur – Workshop ronde 2

14.15 uur – Speech van Arnold Jonk, plaatsvervangend inspecteur-generaal bij de Onderwijsinspectie

  • Arnold Jonk legt uit waarom er geen kansengelijkheid is, de consequenties hiervan én hoe we iedereen meer gelijke kansen kunnen bieden.

14:30 uur – Einde programma  


Wil je er bij zijn? Je bent van harte welkom. Wij hopen je te zien op 5 maart, en roepen je op om collega’s/leerlingen en/of studenten mee te nemen. Het programma is gratis toegankelijk, maar we vragen je wel of je je vooraf even aanmeldt. Meld je hier aan.

Adres

Vredenburgkade 11, 3511 WC, in Utrecht.

Meer uit het thema overig