De Gelijke Kansen Jongerenraad; in gesprek mét jongeren

Praten mét jongeren in plaats van praten over jongeren. Dat is wat wij willen doen. Daarom is er nu een jongerenraad. Woensdag 17 januari kwamen ze samen voor de eerste bijeenkomst.

Geschreven door
Wouter
Op januari 30, 2018
Talentontwikkeling

Van Middelburg tot Leeuwarden en van Amsterdam tot Maastricht; 16 jongeren tussen de 16 en 25 kwamen samen, omdat ze enthousiast werden van de oproep van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap: ‘’Denk jij met ons mee over meer gelijke kansen in het onderwijs?’’.

 

Het zijn 16 gemotiveerde, creatieve en kleurrijke jongeren met ieder hun eigen verhaal en reden dat ze in de jongerenraad willen komen. Host van de avond Ajouad El Miloudi was zichtbaar onder de indruk van de verhalen die naar voren kwamen.

 

Dit belooft wat voor de komende maanden. Tijdens deze periode krijgt de jongerenraad een belangrijke rol binnen de Gelijke Kansen Alliantie. De jongeren zullen elke bijeenkomst werken aan zowel hun eigen ontwikkeling als aan nieuwe ideeën ter bevordering van kansengelijkheid in het onderwijs.

 

Zo krijgen ze ter voorbereiding op de bijeenkomst van 5 maart een training ‘spreken in het openbaar’. Want dan krijgt een aantal jongeren uit de raad een podium om hun verhaal te vertellen en met het publiek te delen waarom ze in de jongerenraad zitten en wat ze daarmee willen bereiken. De komende periode gaan ze verder aan de slag met diverse masterclasses, ronde tafelgesprekken en meer. Zo krijgt een belangrijke doelstelling van de Gelijke Kansen Alliantie vorm: praten met, in plaats van over jongeren.

Meer uit het thema talentontwikkeling