Intensieve begeleiding vmbo-leerlingen naar vervolgonderwijs en arbeidsmarkt

Stichting Champs on Stage

Champs on Stage is dé loopbaanbegeleider voor vmbo-scholieren in de bovenbouw.

Programma StageWijzer

Champs on Stage biedt vmbo-scholen intensieve programma’s aan die hun leerlingen helpen bij de keuze voor een vervolgopleiding en een vloeiende overgang naar de arbeidsmarkt. De stage vormt de basis voor het programma StageWijzer van Champs on Stage. Door voorbereidende workshops en individuele loopbaangesprekken staat de leerling stil bij zijn kwaliteiten, drijfveren en bijpassende beroepen. De sollicitatie- en netwerktraining helpt de leerling vervolgens bij het vinden van een geschikte stageplaats.

Het bedrijvennetwerk van Champs on Stage kan hier eventueel uitkomst bieden. Gedurende de stage van één tot drie weken werkt de leerling aan zijn werknemersvaardigheden onder begeleiding van een mentor. De reflectie na de stage helpt de leerling tot slot bij bewustwording over de opgedane kennis en ervaring. Deze zijn onontbeerlijk bij het maken van vervolgkeuzes over de loopbaan.

Peer mentoring

Sinds 2016 heeft Champs on Stage haar programma in Rotterdam verdiept met peer mentoring in het succesvolle programma TeamWork. Hbo-studenten van de Hogeschool Rotterdam hebben elke week individuele LOB-gesprekken (loopbaanoriëntatie en -begeleiding) met een vmbo-leerling. Het uitgangspunt van het programma is hetzelfde als bij het programma StageWijzer. De stage vormt de basis. Ook hier helpen voorbereidende gesprekken en sollicitatie- en netwerktraining bij het vinden van een passende stage. In schooljaar 2017/2018 wordt TeamWork uitgebreid naar Den Haag. Champs on Stage is druk bezig om dit programma binnenkort ook in Utrecht en Amsterdam mogelijk te maken.

Docententraingen Champs on Stage

Champs on Stage biedt docententrainingen aan waarbij het doel is de bouwstenen van de Champs on Stage-programma’s over te brengen naar vmbo-scholen als oplossing voor een eigen LOB-aanpak. Dit doen we door inzicht te geven in de logische opbouw van ons programma, de docent in de huid van de leerling te laten kruipen door praktijkgerichte opdrachten, en een bedrijfsbezoek waarbij de docent de wensen en behoeften van het bedrijfsleven ervaart.

www.champsonstage.nl

Kernthema
Loopbaanoriëntatie en begeleiding
Expertise
LOB-advies, loopbaangesprekken, mentoring, sollicitatie- en netwerktraining, stagebemiddeling.
E-mail
Mail Stichting Champs on Stage
Adres
Diemermere 25
1112 TC Diemen