Wetenschap & techniek voor kinderen

Mad Science

Wetenschap & techniek voor kinderen.

Onze missie

Mad Science inspireert kinderen met uitdagende en educatieve wetenschap en techniek. Onze workshops stimuleren de onderzoekende leerhouding op school. Na schooltijd nemen kinderen deel aan gave naschoolse cursussen. Zo vormen wij de wetenschappers en technici van morgen! Met onze energieke presentaties en educatieve programma’s stomen we kinderen klaar voor de toekomst.

Onze missie is om overal waar we komen de nieuwsgierigheid van kinderen te wekken met behulp van leuke, educatieve activiteiten. Al onze activiteiten (gastlessen tijdens de schooluren, naschoolse lessen en vakantieprogramma’s) behandelen de kerndoelen van natuur & techniek. Mad Science gaat zelfs nog een stapje verder. Onze activiteiten behandelen namelijk het volledige science curriculum voor het primair onderwijs van de Verenigde Staten. Dit curriculum is veel uitgebreider, vakoverstijgend en erop gericht om de onderzoekende houding van de leerling te verbeteren. Dit alles gegeven door een professioneel team van docenten.

Suikerspinmachine

“Educate, have fun and make a Difference” is een credo wat wij veel gebruiken. Wij zijn van mening dat we kinderen echt iets kunnen bijbrengen door ze een positieve ervaring te geven. Is een suikerspinmachine nu echt educatief? Ja, want deze suikerspinmachine geeft ons aanleiding om te praten over de werking van warmte, over het omzetten van suiker en de werking van middelpuntzoekende kracht. Het is een technisch vernuftig apparaat, wat precies ligt in de belevingswereld van het kind. Dat is de kracht van Mad Science!

www.nederland.madscience.org

Kernthema
Lesprogramma's
Expertise
lesprogramma's in de klas, onderzoekend & ontwerpend leren, training van leerkrachten, wetenschap & techniek.
E-mail
Mail Mad Science
Adres
Steenoven 10
5626 DK Eindhoven