Grijp je kans met een persoonlijke mentor.

KANS 050 biedt jongeren vanaf veertien jaar de mogelijkheid zich te laten ondersteunen door een persoonlijke mentor.

KANS 050 is er voor jongeren die wat willen bereiken en daarbij extra ondersteuning van een mentor kunnen gebruiken. Met een mentor kunnen jongeren vaak meer dan zij zelf en hun omgeving denken. Ze leren bijvoorbeeld om beter te plannen, een (bij)baan te vinden, hun uitgaven af te stemmen op hun inkomsten, nieuwe sociale contacten aan te gaan of de relatie met hun ouders te verbeteren. KANS 050 richt zich speciaal op jongeren die een opleiding (willen) volgen op (v)mbo-niveau, maar ook andere jongeren zijn welkom.

Wat levert het op?

Al meer dan 550 jongeren uit de stad en de provincie Groningen hebben een mentor van KANS 050 gehad. Zij hebben hun zelfvertrouwen en netwerk vergroot, hun sociale vaardigheden verbeterd, belangrijke keuzes gemaakt, problemen overwonnen en meer vertrouwen in de toekomst gekregen. Ze staan nu steviger in hun schoenen.

Wie zijn de mentoren?

Voor elke jongere die zich aanmeldt zoeken we een mentor die bij hem of haar past. We hebben meer dan 150 vrijwillige mentoren in ons bestand. Het zijn mensen vanaf 21 jaar, mannen en vrouwen, met heel verschillende opleidingen, banen, hobby’s en belangstellingen. Allemaal vinden ze het leuk om een jongere te ondersteunen en regelmatig contact te hebben. Voor ze als mentor aan de slag gaan volgen ze een training en leggen ze een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) over.

www.kans050.nl

Kernthema
Coaching en mentoring
Expertise
jonge statushouders, jongeren met autisme, ondersteuning op financieel gebied, persoonlijke coaching, voorkomen voortijdig schoolverlaten.
E-mail
Mail KANS 050
Adres
Herman Colleniusstraat 18
9718 KT Groningen