Durf te dromen.

Durf te dromen

De belevingswereld van leerlingen vergroten en hen blijvend ondersteunen in hun onderwijscarrière van basisschool tot middelbare school en hoger onderwijs.

Durf te dromen en maak je dromen waar. Dat is waar wij op inzetten door het verbreden van de belevingswereld van leerlingen en door hun route via het middelbaar onderwijs naar het hoger onderwijs blijvend te ondersteunen. Binnen het programma worden activiteiten georganiseerd voor de leerlingen en alumni van de Schilderswijk University, Escamp University en de Transvaal Universiteit.

De kern is het aanbieden van een andere context en omgeving en het verbreden van de denk- en belevingswereld van de kinderen, zodat hun dromen en ambities aangewakkerd worden. Via de verschillende activiteiten worden de leerlingen gestimuleerd om tijdens hun schoolcarrière de stappen te zetten om hun dromen te verwezenlijken, en hierin bewuste en geïnformeerde keuzes te kunnen maken. Durf te dromen organiseert meeloopdagen naar middelbare scholen en bezoeken aan hoger onderwijsinstellingen, maar ook terugkomdagen van alumni naar de universities en coaching/mentoring voor deze alumni.

Ook koppelen we leerlingen uit twee drie-havo klassen aan studenten van de hogeschool en universiteit. De leerlingen hebben elke week hun ‘eigen’ student, en kunnen samen doorpraten over hun ambities, uitdagingen en zo van elkaar leren. Het Haags Mentorprogramma is momenteel in de ontwikkelingsfase, waarin ook wordt geleerd van de ervaringen van het Rotterdamse Mentoren op Zuid programma.

 

www.durftedromen.me

Kernthema
Overig
Expertise
coaching, inspiratie, vergroten belevingswereld.
Adres
Zichtenburglaan 260
2544 EB Den Haag