Netwerken voor en door jongeren, in verbinding met elkaar

BACK-UP NETWERKT!

Een programma voor een gelijkwaardige toegang voor jongeren met en zonder migratie achtergrond tot de arbeidsmarkt, in verbinding met elkaar.

Netwerken werkt!

Steeds meer onderzoek wijst erop: jongeren met een migratieachtergrond hebben minder kansen op de arbeidsmarkt omdat hun netwerk niet functioneel is. BACK-UP NETWERKT!  verbindt jongeren met en zonder migratieachtergrond en leert hen elkaars netwerk te delen. Of we van ver komen of van dichtbij, we hebben allemaal connecties. Netwerken is werken met connecties.

Netwerk delen

BACK-UP NETWERKT! betrekt jongeren en hun leerkrachten in een proces om netwerken te bouwen en de netwerken van hun leeftijdgenoten voor elkaar toegankelijk te maken. Deelnemende jongeren leren hun netwerken te onderhouden, verder te ontwikkelen en te delen. Zo staan alle jongeren stevig in het leven en met gelijke kansen met betrekking tot toegang tot de arbeidsmarkt. Deelnemers leren coaching vaardigheden, een belangrijke grondslag van goed je netwerken te benutten.

Uitkomsten van de training

– Jongeren kunnen effectieve netwerken ontwikkelen, onderhouden en gebruiken in hun zoektocht naar stageplaatsen en later naar werk

– Coaches leren en oefenen coaching vaardigheden. Dit ondersteunt hen in hun opleiding.

– Docenten weten hoe zij hun studenten kunnen ondersteunen in het bouwen en benutten van een functioneel netwerk.

Expertise
coaching, maatschappelijke betrokkenheid, netwerken, netwerken gebruiken, netwerken ontwikkelen, verbinding.
E-mail
Mail BACK-UP NETWERKT!