Interventie Taalkamer volwassenen

In Breda geven scholen niet-westerse ouders Nederlandse les. De taal is heel belangrijk bij de ontwikkeling van kinderen. Maar als hun ouders de taal niet spreken en begrijpen, krijgen deze kinderen minder steun en aanmoediging vanuit huis. Daarom startte de Taalkamer voor Volwassenen.

Ik kan kinderen alleen helpen als ik hun ouders help

Organisator Ria Keijzers, teamcoördinator van de John F. Kennedyschool in Breda, startte met taalles voor ouders. Inmiddels volgen ruim 90 ouders de lessen. Hierdoor krijgen ze zelfvertrouwen en durven ze dingen te vragen aan leraren. Over het Nederlandse schoolsysteem, of over de resultaten van hun kind.

Breda initiatief taalkamer volwassenen

Taalkamer voor volwassenen

Doordat ouders de Nederlandse taal beter begrijpen, kunnen ze de ontwikkeling van hun kind beter aanmoedigen. Nu ze weten wat er in een nieuwsbrief staat, kunnen ze hier thuis mee aan de slag. Ze beginnen bijvoorbeeld een gesprek over de keuze voor een middelbare school.

Toekomstmuziek

In de toekomst hoopt de John F. Kennedyschool hulp te krijgen van een pedagogisch medewerker. Hij of zij kan kinderen van 0 tot 4 jaar opvangen tijdens de taalles van hun ouders. Zo maken deze kinderen al heel jong kennis met de Nederlandse taal.

Contact

Ria Keijzers, teamcoördinator John F. Kennedyschool in Breda, (ria.keijzers@inos.nl, 06 15 90 10 26)