Interventie Netwerkgroep 10-14

De Netwerkgroep 10-14 bestaat uit Alkmaarse basisscholen, middelbare scholen en de gemeente. Zij helpen kinderen uit Alkmaar bij de overgang van de basisschool naar de middelbare school.

Bij de overgang naar de eerste klas is het belangrijk dat kinderen voldoende ontwikkelt zijn. Zowel sociaal als emotioneel. Ouders, leraren en medeleerlingen spelen daar een belangrijke rol in. 

Initiatief Alkmaar netwerk groep

Leerlingen

Niet iedere leerling is voldoende ontwikkelt in groep acht. Bijvoorbeeld omdat ze een taal- of rekenachterstand hebben, of omdat ze het moeilijk vinden om met gezag om te gaan. De Netwerkgroep helpt deze leerlingen om deze eigenschappen te verbeteren.

Ouders

Naast zelfvertrouwen hebben kinderen een stevige thuisbasis nodig. De Netwerkgroep 10-14 helpt ouders bij de coaching van hun kind. Ze vertellen ouders dat ze veel invloed hebben op de ontwikkeling en het succes van hun kind. Óók thuis.

Leraren

Door training gaan leraren hun eigen manier van werken begrijpen. Ze leren dat de achtergrond en thuissituatie van een kind soms onbewust invloed heeft op het advies voor de middelbare school.

Goede overgang

Door te helpen bij de overgang van de basis- naar de middelbare school, krijgt ieder leerling een gelijke kans. Wanneer een kind meteen op het juiste niveau geplaatst wordt, is de kans groot dat hij of zij het maximale uit zichzelf haalt.

Contact

Bas Warner, projectleider, (b.warner@oog.nl, 06 33 98 87 06)

Hoort bij