Even voorstellen: Renske Heemskerk, regiocoördinator GKA

De vijf regiocoördinatoren van de Gelijke Kansen Alliantie zetten alles in het werk om er voor te zorgen dat kansengelijkheid overal in Nederland op de agenda komt  te staan. Ze zetten acties op en gaan in gesprek om wethouders te overtuigen om gelijke kansen in de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in alle coalitie-akkoorden terug te laten komen. Een van die coördinatoren stelt zich voor: Renske Heemskerk. 

Geschreven door
Wouter
Op juni 15, 2017

Wie ben ik?

Mijn naam is Renske Heemskerk en ik ben geboren en getogen in Den Haag, de mooiste stad achter de duinen. Mijn schoolcarrière begon bij de basisschool om de hoek, en ook de middelbare school was op loopafstand. Daarna heb ik een jaar high school in de VS gedaan. Om daarna internationale betrekkingen te studeren aan de Universiteit van Amsterdam en Boston College. In de afgelopen jaren heb ik zowel bij non-profit organisaties als bij de overheid gewerkt. De rode draad in mijn werkende leven is het verbinden van mensen en een bijdrage leveren aan de maatschappij. Waarbij ik niet alleen graag droom, maar ook graag concrete stappen zet om samen een stapje verder te komen.

Waarom GKA?

Mijn hart ligt bij goed onderwijs voor iedereen, en ik zet mijn kwaliteiten graag in voor programma’s die een steentje bijdragen aan de maatschappij. Binnen de Gelijke Kansen Alliantie heb ik de kans deze ambitie kracht bij te zetten.

Mijn werk als regiocoördinator

De GKA stimuleert een beweging in het hele land; iedereen die zich graag inzet voor gelijke kansen is welkom. Er werken ook al veel mensen in Nederland aan dit thema. Zowel binnen scholen, als tussen onderwijsinstellingen, en door maatschappelijke organisaties. Het is mijn taak als regiocoördinator om in een aantal regio’s die energie op elkaar te laten aansluiten en verbindingen te leggen. Het is mooi werk, omdat je juist veel in gesprek bent met verschillende mensen die ieder een maatschappelijke bijdrage willen leveren.

Mooie voorbeelden uit mijn regio

“Mijn” regio’s werken elk op een eigen manier aan gelijke kansen. In het noorden zijn gemeenten met elkaar aan het werk om de werkgelegenheid te behouden voor de regio en de arbeidsmarkt zo goed mogelijk op het onderwijs te laten aansluiten. Zodat dit kansen biedt voor de jongeren in deze regio op de arbeidsmarkt. Daarnaast zetten ze in op talentontwikkeling. In de meer oostelijke regio’s zijn er mooie initiatieven rondom samenwerking in de keten van voortgezet onderwijs naar middelbaar beroepsonderwijs tot hoger beroepsonderwijs. Hier werken onderwijsbestuurders, gemeenten en maatschappelijke organisaties samen om op een innovatieve manier voor gelijke kansen te zorgen.

Op 3 oktober wordt in Nijmegen in de onderwijsweek aandacht besteedt aan de regionale initiatieven rondom kansengelijkheid. Iedereen is van harte welkom om in gesprek te gaan met de verschillende initiatieven, en inspiratie op te doen en kennis te delen.

Wat kan ik voor u betekenen?

Wilt u graag onderdeel zijn van de Gelijke Kansen Alliantie, of meer informatie over ontwikkelingen in regio’s in het Noorden en Oosten van het land dan kunt u contact opnemen via r.heemskerk@minocw.nl.