Bijeenkomst 13 juni: LOB en Gelijke Kansen

Geschreven door
Wouter
Op maart 23, 2017

Thema
Alle jongeren hebben ondersteuning nodig, maar sommige studenten vragen extra aandacht in hun loopbaantraject. Hoe zorg je als loopbaanbegeleider voor gelijke kansen voor iedereen? Wat kan je bijdragen aan het voorkomen van stagediscriminatie? In deze bijeenkomst wordt u geïnformeerd, geïnspireerd en gaat u met ideeën naar huis waarmee u binnen de LOB-activiteiten op uw school hieraan een positieve bijdrage kunt leveren. Naast inspirerende sprekers zijn er verschillende workshops en is er voldoende tijd om ervaringen uit te wisselen.

De dag is bestemd voor alle beleidsmedewerkers, LOB-betrokkenen, bpv- coördinatoren en docenten uit het mbo die geïnteresseerd zijn in dit thema.

 

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

 • Inleiding door afvaardiging van de overheid OCW/SZW
 • Inleiding door Prof. Dr. Jojanneke van der Toorn, werkzaam als universitair docent aan de Universiteit Utrecht en Universiteit Leiden.
 • Ervaringen van studenten
 • Pitch door de workshopleiders van de middag
 • Workshops a.d.h.v. de items:
  • Naar school, Yvonne Leupen, Strategisch Onderwijs Partner – ROC Midden Nederland en lid van de kerngroep Servicepunt LOB mbo
  • Op school, Halil Karaslaan, docent Lentiz en oprichter Kennis Industrie
  • Na school, Dr. Gürkan Çelik, lector Crosscultureel Ondernemerschap en werkzaam bij Hogeschool In Holland
  • School en werk, Drs. Eva Klooster, onderzoeker en medeauteur van het KIS onderzoek:
   ‘MBO en de stagemarkt: wat is de rol van discriminatie?’

De workshops worden steeds ingeleid door een inhoudelijke expert, waarna er vanuit de onderwijspraktijk een passend voorbeeld wordt besproken. Iedereen heeft de mogelijkheid twee workshops bij te wonen.
Praktische informatie:

Datum:            13 juni 2017

Locatie:           InOffice, De Bleek 13, 3447 GV in Woerden

Tijd:                 10.00 – 16.00 uur (inclusief lunch)
U kunt zich hier aanmelden.

Aanmelding is kosteloos. Wanneer u zich echter aan meldt en binnen twee weken voor aanvang zonder opgaaf van gegronde reden af meldt of op de dag zelf niet verschijnt, is de organisatie genoodzaakt 50 euro in rekening te brengen als vergoeding van de gemaakte kosten.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de partners van het programma City Deal; Aanpak Jeugdwerkloosheid.