13 mei Meertalig Nederland - Hoe dan? 10 jaar Drongo

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Radboud Universiteit Nijmegen

Nederland is een meertalige samenleving. Volgens het CBS spreekt 25% van de bevolking in Nederland thuis meestal een andere taal dan standaardnederlands. In de meeste steden in Nederland worden naar schatting honderden thuistalen gesproken.  

De middag staat in het teken van de dilemma's waar de toegenomen meertaligheid de samenleving voor plaatst. Zonder gezamenlijke taal kunnen we elkaar niet verstaan. Maar hoe meer talenkennis, hoe beter de superdiverse samenleving functioneert. Hoeveel ruimte kunnen, willen en moeten we maken voor andere talen? Die vraag is heel actueel in het onderwijs en de kinderopvang, maar ook op het werk, op straat en eigenlijk overal.   

In het eerste plenaire deel zoomen we in op het onderwijs. Drie deskundigen met verschillende visies op deze kwestie gaan met elkaar en met het publiek in gesprek. In het interactieve gedeelte maak je kennis met inspirerende materialen, en kun je in discussie gaan over de diemma’s rond meertaligheid in en buiten het onderwijs. Adriaan van Dis vertelt over de invloed van verschillende talen op zijn leven en op zijn werk als schrijver. 

Sprekers
Prof. dr. Orhan Agirdag, KU Leuven, Universiteit van Amsterdam 
Prof. dr. Margot van Mulken, Radboud Universiteit 
Angela Esajas, leerkracht van het jaar 2021
Adriaan van Dis

Ga naar de website van Drongo voor het aanmelden en meer informatie